Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Οι εμπειρίες του Γιώργου Τσαλμπούρη από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λιθουανία και τη Λετονία

Συμμετείχε με την Εθνική Παίδων


Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε ο νεαρός καλαθοσφαιριστής του Πιερικού Αρχελάου Γιώργος Τσαλμπούρης από τη Λιθουανία και τη Λετονία, όπου συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα των παίδων.
«Το Ευρωπαικό Πρωτάθλημα είναι μια μοναδική εμπειρία και είμαι πολύ τυχερός που την έζησα και ελπίζω να την ξαναζήσω. Συμμετείχα σε ένα ανταγωνισμό  με καλύτερους παίκτες, με υψηλότερο επίπεδο και με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Το πρωτάθλημα αυτό, όπως όλα άλλωστε, σε πιέζει και σε φτάνει στα όριά σου, σωματικά και πνευματικά, αλλά στο τέλος σε κάνει και καλύτερο παίκτη και καλύτερο άνθρωπο», τονίζει ο Γιώργος Τσαλμπούρης σε μια πρόσφατη συνέντευξή του. Και συνεχίζει… «Στην Πιερία, δυστυχώς, εκτός από τον Πιερικό Αρχέλαο καμιά άλλη ομάδα δεν είναι σε επαγγελματικό επίπεδο, ή να αναδεικνύει ταλέντα. Πιστεύω όμως πως το άθλημά μας με τον καιρό μαζεύει, γενικά, όλο και περισσότερο έμψυχο υλικό και διακρίνω όλη την καλή διάθεση από προπονητές και παράγοντες να το αξιοποιήσουν. Έτσι ελπίζω και σε ένα καλύτερο μέλλον».
  Και όσο για την αγαπημένη του ομάδα, τον Πιερικό Αρχέλαο,  στον οποίο είναι από … 5 ετών, είπε: «Ο Πιερικός Αρχέλαος πέρασε μια δύσκολη χρονιά με αποτέλεσμα να αγωνίζεται φέτος στη Β΄ εθνική. Μέσα όμως από αυτή την ατυχία, θα βγει σίγουρα κάτι καλό. Τα στελέχη του συλλόγου θα στηριχθούν και θα δώσουν ευκαιρίες και στα νέα παιδιά, σε μας, και αυτό είναι κάτι το πολύ ελπιδοφόρο αφού στα τμήματα υποδομών υπάρχει εξαιρετικό υλικό. Μια εικόνα από αυτό είναι η εφηβική μας ομάδα που ήταν μέσα στις έξι καλύτερες της Ελλάδας».


ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ 
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης - www.pierikos-archelaos.gr
Γραφείου Τύπου – Δημήτρης Σφήκας, τηλ. 6978 495134

Δεν υπάρχουν σχόλια: