Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

4.500χλμ είναι λίγα για τον Πόντιο ποδηλάτη!

Ο Πόντιος ποδηλάτης πολύ κοντά στο στόχο του.... μια ανάσα πριν την γη των προγόνων... Μια ανάσα πριν την Τραπεζούντα.
Ξεκίνησε με το ποδήλατο του στις 10 Σεπτεμβρίου. Από την Ακρόπολη στην Τραπεζούντα. 12 μέρες μετά έφτασε στην Κωνσταντινούπολη μετά από μια δύσκολη όπως είπε διαδρομή. Εκεί έμεινε σε φίλους αλλά τράβηξε το ενδιαφέρον των Τούρκικων Μεσών Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK ΤΟΥ (22ώρες πριν):
Παιδιά καλημέρα! Χθες έχωσα το ποδήλατο σε ταξί στο Avcilar γιατί η Κωνσταντινούπολη ήταν μεγαύτερη απότι φανταζόμουν! Μέχρι και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας εσέβα!!!!! Οι δε ανηφόρες τρελές αλλά δεν πτοήθηκα! Οι πιο απότομες ανηφόρες που υπάρχουν....... Ταξί για να μπώ και να βγω στην πόλη καθώς και στο γυρισμό, αν με θέλετε σώο και ακράδαντο πισω στην Αθήνα. Χθες επιτέλους εκαλάτσεψα ρωμαίικα σην Βασιλεύουσαν! Επήγαμε και για φαγητό και για διασκέδαση. Ευχαριστώ τον Ονούρ και τον Αντώνη καθως αι την οικογένειά του για την φιλοξενία και το τραπέζι που μου κάνανε! ΕΚΚΛΗΣΗ!!!!: Γνωρίζουμε άτομα σε Ismit, Bolu, Gerede,Tosya και γενικότερα στη διαδρομή που θα περάσω μέχρι τη Σαμψούντα με διάστημα πόλεων τα 80-120 χλμ;;;Αυτή τη στιγμή έκανα το 1/4 της διαδρομής....
Αυτή τη στιγμή ο Βασίλης κάνει μια βόλτα στην Πόλη να δει από κοντά τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, θα περάσει από το Πατριαρχείο, από το Προξενείο (τα οποία όπως γράφει στην προσωπική του σελίδα ελπίζει να τα βρει ανοιχτά) και αύριο στο Ατάπαζαρ.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και άλλα μέσα ο πόντιος ποδηλάτης είπε: «Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από την Αθήνα με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια των ποδηλατών», τονίζει ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν στο επίπονο αυτό ταξίδι των 4.500 χιλιομέτρων!Ο τολμηρός Πόντιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του φιλοξενείται από φίλους, εθελοντές που συγκινούνται με τον σκοπό του και Ποντιακά σωματεία. Σε λίγες μέρες θα φτάσει στην Τραπεζούντα ενώ υπολογίζει να βρίσκεται πίσω στην Αθήνα στα μέσα του Οκτώβρη.
4.500 είναι λίγα για τον Πόντιο ποδηλάτη λοιπόν.
Πατήστε εδώ για συνεχή ενημέρωση για το ταξίδι του Βασίλη!
Ενώ το προφίλ του Βασίλη στο facebook έχει γεμίσει φίλους, ευχές, βίντεο και φωτογραφίες από το θαυμαστό του ταξίδι στον Πόντο...
ΠΗΓΗ.skaouter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: