Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Google τιμά την Αμέλια Έρχαρτ

Η Αμέλια Μαίρη Έρχαρτ (Amelia Mary Earhart) (24 Ιουλίου 1897 – αγνοούμενη από τις 2 Ιουλίου 1937, κηρυχθείσα θανούσα στις 5 Ιανουαρίου 1939) ήταν Αμερικανίδα πρωτοπόρος της αεροπορίας, συγγραφέας και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.
Η Έρχαρτ ήταν η πρώτη γυναίκα που τιμήθηκε με τον Σταυρό Διακεκριμένης Πτήσης,ως η πρώτη γυναίκα που διέσχισε μόνη της τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Έκανε πολλά ρεκόρ,έγραψε βιβλία για τις εμπειρίες της στους αιθέρες, τα οποία γνώρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία, και συνέβαλε στη δημιουργία της οργάνωσης The Ninety-Nines, μίας οργάνωσης για τις γυναίκες πιλότους.
Η Αμέλια Έρχαρτ εξαφανίστηκε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στη νήσο Χάουλαντ, κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να κάνει τον γύρο της Γης, το 1937.
Η ζωή της, η σταδιοδρομία και η εξαφάνισή της συνεχίζουν όμως μέχρι σήμερα να προσελκύουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.
Προσπαθώντας να ρίξουν φως στο μυστήριο της εξαφάνισης της Αμέλια Έρχαρτ,ερευνητές ξεκίνησαν μια νέα αποστολή προκειμένου να αναζητήσουν τα συντρίμμια του αεροπλάνου της.
Εβδομήντα πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση της Έρχαρτ, οι ερευνητές ευελπιστούν ότι κατά τη διάρκεια της αποστολής θα ανακαλύψουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στην διαλεύκανση ενός από τα μεγαλύτερα άλυτα μυστήρια του 20ού αιώνα.
Πρόσφατα στοιχεία οδηγούν τους ερευνητές στο συμπέρασμα ότι η Έρχαρτ και ο πλοηγός του αεροσκάφους, Φρεντ Νούναν, κατέληξαν σε ένα απομακρυσμένο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού.
Η ερευνητική ομάδα αναμένεται να αναχωρήσει  από τη Χαβάη για ένα ταξίδι 2900 χιλιομέτρων με προορισμό το νησί Νικουμαρόρο και οι ερευνητές είναι αισιόδοξοι ότι η επιχείρηση θα στεφθεί, αυτή τη φορά, με επιτυχία.
Χρησιμοποιώντας υποβρύχια ρομπότ, οι ειδικοί θα προσπαθήσουν αρχικά να χαρτογραφήσουν τον πυθμένα της θάλασσας και στη συνέχεια να ξεκινήσουν την αναζήτηση για στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να διαλευκάνουν το γρίφο της εξαφάνισης της πιο διάσημης γυναίκας πιλότου στην ιστορία.xenofontas.gr
Δείτε το Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της online εδώ:
The search for Amelia Earhart (National Geographic)

Δεν υπάρχουν σχόλια: