Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι»: η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο σκηνοθέτης του πολυβραβευμένου «El Greco», Γιάννης Σμαραγδής, επιστρέφει με μία ακόμα υπερπαραγωγή, μία ακόμα διεθνή συμπαραγωγή.
Το «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι», με γυρίσματα σε Ελλάδα (Πύλο, Αίγινα, Κρήτη και Ψαρά) και Ρωσία (Αγία Πετρούπολη και Αστραχάν) και ηθοποιούς από 6 χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία και Ελλάδα) διηγείται μία επική ιστορία: τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Βαρβάκη.
Ανοιχτές θάλασσες, περιπέτεια, ίντριγκες, διεθνείς συνωμοσίες.
Ο Ιωάννης Βαρβάκης έδρασε το 19ο αιώνα. Διαβόητος πειρατής, πλοιοκτήτης και δαιμόνιος έμπορος, κατέφτασε στην αυλή της Τσαρίνας Αικατερίνης της 2ης της Ρωσίας, κέρδισε την εύνοιά της, εξελίχθηκε σε πάμπλουτο εξαγωγέα χαβιαριού και επέστρεψε για να βοηθήσει την Ελλάδα στην Επανάσταση του 1821.
Η Ιστορία τον θέλει να συμμετέχει και στην πυρπόληση της τουρκικής αρμάδας του Τσεσμέ, κερδίζοντας τον χαρακτηρισμό «Ηρωας του Τσεσμέ».Μετά την απόκτηση της περιουσίας του ο Βαρβάκης έκανε γενναίες δωρεές στο ελληνικό κράτος πιστεύοντας στην ελληνική φιλαλληλία: «ο Θεός μου έδωσε χρήματα για να είμαι χρήσιμος στους άλλους ανεξάρτητα από έθνη, θρησκείες και πολιτισμούς.»Διαβάστε περισσότερα για την ταινία στο Flix.gr!

Δεν υπάρχουν σχόλια: