Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της  Κατερίνης  ακριβώς  στο ύψος της Νεοκαισάρειας, βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα ,ειδυλλιακά τοπία της Κατερίνης.
Δίπλα από τον αρχαίο ποταμό Αίσονα *(Μαυρονέρι)  σε ένα μαγευτικό δάσος από υπέραινωβια πλατάνια με γάργαρα τρεχούμενα νερά γεμάτα ψάρια ,πνιγμένο κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο ,με δεκάδες  είδη πουλιών και ζώων κάθε είδους, το πλατανόδασος  είναι έτοιμο να υποδεχτεί κάθε επισκέπτη μικρό ή μεγάλο!
Ειδικά για  ελεύθερους ποδηλάτες συστήνεται ανεπιφύλακτα!
Η ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης χρησιμοποιεί  χρόνια τώρα για προπόνηση –βόλτα, την  απόλυτα ασφαλή από αυτοκίνητα διαδρομή από την εμποροπανήγυρη : α)δεξιά  προς το πλατανόδασος  και δίπλα από τον Αίσονα ,συνολικής διαδρομής 8 χιλιομέτρων  σε άσφαλτο , αγροτικό και δασικό μονοπάτι.
β)Εναλλακτικά ξεκινώντας  αριστερά από τον χώρο της εμποροπανήγυρης ,ποδηλατώντας αρχικά δίπλα από το Λεύκο (Πέλεκα) για λίγο και μετά δίπλα από τον Αίσονα (Μαυρονέρι)  με τελική κατάληξη το πλατανόδασος   η διαδρομή μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 12(!) χιλιόμετρα.Η ποδηλατική αυτή διαδρομή από το 2009 ονομάζεται  ΕΛ1 από τους Ελεύθερους Ποδηλάτες Πιερίας   (facebook)που την καθάρισαν την σηματοδότησαν και την ανέδειξαν.
Το 2010 και το 2011 η  ποδηλατική ομάδα του Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ(extremeteam1)  μαζί με την «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα»  την υποστήριξη της Δ.Ο.Π. και του καταστήματος <>, συνδιοργάνωσαν  με πολλή μεγάλη επιτυχία στην διαδρομή ΕΛ1   για δύο συνεχόμενες χρονιές ,τον εναλλακτικό αγώνα ποδηλασίας  Μ.Τ.Β. “ΠΕΛΕΚΑΣ ΤOUR” ,με σκοπό α)την ανάδειξη του πανέμορφου τοπίου αλλά και 
β)την αδιαφορία πολλών συμπολιτών  μας  που συνεχίζουν να πετάνε σκουπίδια ανεξέλεγκτα  στις κοίτες των ποταμών ακόμα και σήμερα!
Αξίζει να αναφέρουμε πως εμπνευστής ,υποστηρικτής ,εμψυχωτής, εθελοντής  , συντονιστής και σε αυτήν την μεγάλη εθελοντική προσπάθεια   ήταν ο κ. Παντελιάδης Νικόλαος .Ελπίζουμε να ξαναζήσουμε τόσο όμορφες  στιγμές  και είμαστε σίγουροι  πως όσο θα  υπάρχουν  τέτοιοι  Άνθρωποι  θα γίνονται  και  τέτοιες    εκδηλώσεις!
*Πιθανολογείται πως ανάμεσα  στον  Αίσονα και τον Λεύκο  έγινε η μάχη της Πύδνας.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ :facebook.com/eleutheroi.pierias
 ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: