Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κομποστοποίηση: συμβουλές για τον κάδο βιολογικών απορριμμάτων

Πρακτικές Συμβουλές για τον Kάδο Βιολογικών Απορριμμάτων 
 Επιτρέπονται: 
-Υπολείμματα φρούτων και λαχανικών
-Φλούδες πατάτας και τσόφλια αυγών
-Χάρτινα φίλτρα καφέ, φακελάκια τσαγιού
 -Μαραμένες ανθοδέσμες -Φυτά γλάστρας (χωρίς τη γλάστρα)
-Απόβλητα κήπου όπως φυλλωσιά, γρασίδι, ζιζάνια, κομμένα δέντρα και θάμνοι σε μικρές ποσότητες, χώμα για φυτά σε γλάστρα
-χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας
 -Τσαλακωμένο χαρτί εφημερίδας για την απορρόφηση της υγρασίας
 Δεν επιτρέπονται:
 -Χαρτιά υγιεινής, πάνες και σερβιέτες, σάκοι απορριμμάτων από πλαστικό, κρέας, κόκαλα, ψάρι, βρασμένα και υγρά υπολείμματα φαγητών, φτιαγμένες σαλάτες, είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, σακούλες ηλεκτρικής σκούπας, στάχτη, στρωμνή μικρών ζώων και απορρίμματα δρόμων θα πρέπει να απορρίπτονται στον κάδο μη ανακυκλώσιμων οικιακών απορριμμάτων.
-Οι συσκευασίες από μέταλλο, γυαλί και πλαστικό θα πρέπει να απορρίπτονται στους κάδους (μπλέ)ανακυκλώσιμων υλικών.
 -Κομμένα δέντρα και θάμνοι σε μεγάλες ποσότητες θα πρέπει να απορρίπτονται σε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.Ογκώδεις ποσότητες κομμένων δέντρων και θάμνων μπορούν να ψιλοκόβονται στον κήπο σας.
-Πέτρες και μπάζα
 – Μετά από κάθε εκκένωση του κάδου βιολογικών απορριμμάτων φροντίστε να τοποθετείτε πρώτα μια στρώση τσαλακωμένου χαρτιού εφημερίδας στο εσωτερικό του.Με αυτό τον τρόπο ρυθμίζεται η υγρασία και αναχαιτίζεται η δημιουργία οσμών.
 – Κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες είναι καλό να τοποθετείτε τον κάδο βιολογικών απορριμμάτων σε ένα δροσερό και σκιερό σημείο.
ΠΗΓΗ.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: