Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ελλάδα-Πολωνία 1-1

Οι Ελληνες διεθνείς έφεραν τούμπα όλα τα στραβά του πρώτου ημιχρόνου, αποκατέστησαν στο δεύτερο το σκορ και την αριθμητική ισορροπία και έφτασαν ένα... πέναλτι πριν από την απόλυτη ανατροπή απέναντι στην Πολωνία του Λεβαντόβσκι (1-1). Ο Σαλπιγγίδης έκανε τη διαφορά στην επίθεση, ο Κ.Παπαδόπουλος στην άμυνα.
Οσο και αν προσπαθήσει κανείς, δύσκολα θα θυμηθεί πιο καταστροφικό πρώτο ημίχρονο σε αγώνα της Εθνικής ομάδας στην εποχή Σάντος.Και τι δεν έγινε.Οι Πολωνοί εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική ανεπάρκεια του Χολέμπας και δημιουργούσαν συνεχή ρήγματα από τα αριστερά, ο Λεβαντόφσκι σκόραρε νωρίς (17') και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος λίγο αργότερα τραυματίστηκε!
Μέσα σ' αυτό τον ορυμαγδό αρνητικών γεγονότων, η Εθνική ομάδα επιχείρησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και εν μέρει τα κατάφερε χάρη στη δραστηριότητα των Σαμαρά και Νίνη από τα πλάγια. Ομως η κακοδαιμονία δεν σταμάτησε εκεί. Ο Αβραάμ αποχώρησε αφού δεν μπορούσε να αντέξει τους πόνους ενώ στο 44' ο Παπασταθόπουλος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια μετά από την άδικη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρυσε από το διαιτητή Καρμπάγιο. Τιτανικός!
Και όμως, η Εθνική απέδειξε ότι και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά. Βοήθησε βέβαια και ο Φερνάντο Σάντος με τις αλλαγές του αφού ο Σαλπιγγίδης σκόραρε το 1-1 μόλις έξι λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης προκαλώντας εκνευρισμό στους Πολωνούς και ο Φορτούνης αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα.
Από πάσα του Τρικαλινού μέσου μάλιστα ο "Σάλπι" κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Σέσνι στη φάση του 70'. Τα αριθμητικά δεδομένα του αγώνα αποκαταστάθηκαν (10 εναντίον 10), δυστυχώς όμως δεν άλλαξαν και τα δεδομένα στο σκορ αφού ο Καραγκούνης αστόχησε  (απέκρουσε ο Τίτον).
Παρά την απογοήτευση από το χαμένο πέναλτι, η Εθνική δεν άφησε το παιχνίδι στην τύχη του, πίεσε τον αντίπαλο και πήρε υπό την κατοχή της την μπάλα.
Αφού το γκολ του Σαλπιγγίδη στο 74' ακυρώθηκε αφού βρισκόταν σε θέση οφ-σάιντ ο Φορτούνης, η επιθετικότητα της Ελλάδας περιορίστηκε αφού έπρεπε να προστατευτεί ο βαθμός. Ο οποίος πραγματικά μπήκε στο σακούλι της ομάδας και είναι πολύ σημαντικός.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπένις, Βασιλέφσκι, Περκίς, Πίστσεκ, Μουράφσκι, Πολάνσκι, Μπλαστσικόφσκι, Ρίμπους, Ομπράνιακ, Λεβαντόφσκι.
ΕΛΛΑΔΑ: Χαλκιάς, Τοροσίδης, Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Μανιάτης, Νίνης, Σαμαράς, Γκέκας.
Διαιτητής είναι ο Ισπανός Βελάσκο Καρμπάγιο.
ΠΗΓΗ.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: