Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ « ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΓΗ » 6-5-2012
Εκλογές ,πανικός ή Ελλάς χάνεται και οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες διασχίζουν κάμπους και βουνά λόγκους και ραχούλες !!!
Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ;
Είχαμε προγραμματίσει την εκδρομή εδώ και 10 μήνες (μαζί με την ποδηλατική ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης).Ξυπνήσαμε από τα άγρια χαράματα εκπληρώσαμε το εκλογικό μας καθήκον και «βγήκαμε στον πηγαιμό για» τον Κάτω Όλυμπο.
Ευχάριστη έκπληξη νεαροί τοπικοί ποδηλάτες από Παντελεήμονα και Πλαταμώνα μας περίμεναν στον προκαθορισμένο σημείο του ραντεβού στην είσοδο του φιλόξενου τουριστικού οικισμού «Καστανία Γη» .Δυστυχώς οι φίλοι ποδηλάτες από Θεσσαλονίκη δεν προλάβαιναν να έρθουν.
Τελικά 13 Ελεύθεροι Ποδηλάτες- καλά να είμαστε -ξεκινήσαμε σε μια φανταστική ,σχετικά εύκολη ποδηλατική διαδρομή χωρίς κανένα απρόοπτο και καταλήξαμε χωρίς να το καταλάβουμε, να πίνουμε καφέ-τσίπουρο με extreme μεζέδες στο κέντρο του Π. Παντελεήμονα σε μια καταπληκτική ταβέρνα(δεν είναι διαφήμιση) με την ονομασία :" Όλυμπος "φυσικά! Ταχύτατη, φιλικότατη εξυπηρέτηση ,με παραδοσιακούς τσιπουροφαγητομεζέδες που σε καθηλώνουν ,σε χορταίνουν… με τσίπουρο της αρεσκείας σας μέ ή χωρίς γλυκάνισο και απο τιμές λογικότατες!
Τα επόμενο ραντεβού κλείστηκε-εδώ και μήνες- για την Κυριακή 27 Μαΐου στις 10:30 αλλά όπως πληροφορηθήκαμε κάποιος θα κάνει αγώνα ποδηλασίας την ίδια μέρα στην περιοχή αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να μάθουμε κάτι περισσότερο.
Λόγο του πιθανού αγώνα η προγραμματισμένη εκδρομή που ήταν να γίνει μέσα από δασικά μονοπάτια θα γίνει μόνο από δασικό κεντρικό δρόμο ,με εκκίνηση και πάλι από Καστανέα Γη – Π. Παντελεήμονας – προς Παλαιούς Πόρους ,επιστροφή από Καστανία Γη και καταλήγει για μπάνιο στην παραλία Παντελεήμονα, ύστερα από λαϊκής ποδηλατικής απαίτησης !
Κόστος συμμετοχής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ : όσο φάτε και όσο πιείτε τόσο πληρώνετε .
Άριστη υγεία και ποδήλατο σε άριστη κατάσταση θεωρούνται δεδομένα .
Συστήνεται κράνος ,νερό , ενεργειακή μπάρα, αντηλιακό και απαραίτητα :αεροθάλαμοι , τρόμπα 
Άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών συμμετέχουν μόνο με συνοδεία ενηλίκου.
ΚΑΘΕ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ.
Η συνολική διαδρομή δεν θα ξεπερνάει τα 30κμ , με υψομετρικές διαφορές, σε δασικό χαλικόδρομο και άσφαλτο.Είναι αρκετά εύκολη: για έμπειρους , πολύ δύσκολη για μη σχετικούς με το ποδήλατο, ιδανική :για εραστές της τέχνης του ποδηλάτου και μερακλήδες ποδηλάτες.
Οι Ελεύθεροι Ποδηλάτες Πιερίας είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή ποδηλατοπαρέα της Πιερίας.
Χωρίς φόβο αλλά με πάθος συνεργάζεται ,υποστηρίζει, προωθεί κάθε ποδηλατική εκδήλωση συλλόγου ,φορέα … δεν έχει αρχηγό, πρόεδρο κλπ και στόχος της είναι η προβολή της ξεχασμένης και άγνωστης ποδηλατικής Πιερίας σε όλο τον κόσμο με ασφάλεια, γνώση και εμπειρία!
ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ένας από τους 4.500 Ελεύθερους. 
Facebook:ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: