Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία χάρη στην αδερφή του

Ο επτάχρονος Θοδωρής είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που θεραπεύτηκε από την μεσογειακή αναιμία με την μέθοδο μεταμόσχευσης αιμοποιητικών κυττάρων.
Όπως αναφέρει η μητέρα του Κατερίνα Κατσαΐτη Παππά, το παιδί έγινε καλά χάρη στην αδερφή του η οποία όπως φαίνεται ήρθε στη ζωή για να τον σώσει.
"Μας φαίνεται απίστευτο! Ο Θοδωρής μας είναι πλέον καλά. Ήμασταν τυχεροί που ο Θεός αλλά και οι ειδικοί επιστήμονες μας βοήθησαν", αναφέρει η ίδια.
"Εγώ και η σύζυγός μου έχουμε το στίγμα. Η περίπτωση του Θοδωρή μας ήταν 0,4% των περιπτώσεων όπου δεν διαγνώστηκε η πάθηση κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης", εξηγεί ο πατέρας του παιδιού.
Σύμφωνα με τα όσα λένε οι γονείς του, το παιδί βίωνε μια απίστευτη ταλαιπωρία καθώς κάθε τρεις εβδομάδες η οικογένεια ερχόταν στην Αθήνα από την Πρέβεζα όπου και μένουν μόνιμα για θεραπείες. Ο 7χρονος καθώς μεγάλωσε αντιδρούσε στις θεραπείες και διαμαρτυρόταν ότι πονούσε.
Ο ερχομός της μικρής Άλκηστις στην οικογένεια έδωσε διπλή χαρά το 2008 καθώς έσωσε τον μικρό Θοδωρή. "Η Άλκηστης ήρθε στον κόσμο με εξωσωματική γονιμοποίηση.
Ήταν ένα από τα δέκα έμβρυα που γονιμοποιήθηκαν, ιστοσυμβατό με τον τρίχρονο τότε Θοδωρή" σημειώνει ο ο δρ Κώστας Πάντος και προσθέτει.
"Πραγματοποιήθηκε προγεννητικός έλεγχος από τον καθηγητή Κωνσταντίνο Πάγκαλο στο εργαστήριό του όπου έγινε η σωτήρια προεμφυτευτική διάγνωση, η οποία έχει αναδειχτεί σωτήρια για τα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν υγιή παιδιά που στην συνέχεια μπορούν να είναι δότες για την μεταμόσχευση πολυδύναμων αιμοποιητικών κυττάρων στα αδέρφια τους που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα".
"Η πίστη ειδικά της συζύγου μου ότι θα τα καταφέρουμε υπερίσχυσε.
Ακολουθήσαμε τις οδηγίες των γιατρών και έτσι φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Ευχόμαστε όλες οι οικογένειες που έχουν το ίδιο πρόβλημα να βρουν λύση και να νιώσουν την ίδια χαρά με εμάς" εξηγεί ο πατέρας.
Μετά από δύο χρόνια τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι εντυπωσιακά καθώς οι εξετάσεις του 7χρονου είναι καθαρές.ΠΗΓΗ.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: