Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ασύρματο δερματικό επίθεμα θα μεταδίδει ιατρικές πληροφορίες

Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι έχουν σχεδιάσει συσκευές που μοιάζουν με επιθέματα οι οποίες θα μεταδίδουν με ασύρματο τρόπο πληροφορίες σχετικά με ζωτικά στατιστικά στοιχεία υγείας, ελευθερώνοντας δυνητικά τους ασθενείς από τα καλώδια και τα ηλεκτρόδια των εγκεφαλογραφημάτων και ηλεκτροκαρδιογραφημάτων.
Οι συσκευές οι οποίες σχεδιάζονται να μοιάζουν περισσότερο σαν τατουάζ παρά σαν ιατρικό επίθεμα, θα μπορούσαν να μετρήσουν τη δραστηριότητα της καρδιάς και τα εγκεφαλικά κύματα, δήλωσε ο John Rogers, του University of Illinois της Urbana-Champaign. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο όφελος θα ήταν η ιδιότητα της συσκευής να παρακολουθεί συνέχεια την υγεία και την καλή κατάσταση.
Η έρευνα ωστόσο είναι στα προκαταρκτικά στάδια. Δεν είναι σαφές πόσο θα κοστίζουν ή πόσος καιρός θα χρειαστεί μέχρι να είναι διαθέσιμες οι συσκευές.
Στόχος είναι να διαπιστωθεί πώς θα μετριέται κάτι που κάνει ο οργανισμός-οι δράσεις της καρδιάς για παράδειγμα-και στη συνέχεια να μεταδίδεται η πληροφορία χωρίς τη χρήση καλωδίων. Οι ερευνητές επιθυμούν επίσης να κατασκευάσουν συσκευές που θα μοιάζουν περισσότερο με τατουάζ που θα παρακολουθούν στενά το περίγραμμα του δέρματος παρά ιατρικά επιθέματα που είναι περισσότερο άκαμπτα και μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, δήλωσε ο Rogers.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι οι συσκευές θα έχουν αρκετές ομοιότητες με τα προσωρινά τατουάζ των παιδιών.Το μέγεθος του επιθέματος είναι περίπου αυτό ενός γραμματοσήμου, δήλωσε.
ΠΗΓΗ.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: