Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης & ποδηλατική ομάδα!

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Την Κυριακή 18-12-2011  ο Σ.Ε.Ο. Κατερίνης, σύμφωνα με το καθιερωμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του έκανε μία ακόμα πετυχημένη πορεία-ανάβαση στο υπεραιώνοβιο μυθικό βουνό, τον  Όλυμπο.Η διαφορά αυτής της  πορείας ήταν ότι σχεδιάστηκε και οργανώθηκε  με δύο στόχους: πρώτα να φέρει κοντά στο βουνό παιδιά αλλά και νέο κόσμο που αγαπάει την φύση  και με την ευκαιρία της εύκολης διαδρομής ,να πραγματοποιηθεί και η προπόνηση –συνάντηση της ποδηλατικής ομάδας (που είναι αναπόσπαστο μέρος του συλλόγου)  με τους ορειβάτες!
Για να επιτευχθεί αυτό έπρεπε ,να βρεθεί η κατάλληλη διαδρομή με ήπια υψομετρική διαφορά, να υπάρχει καταφύγιο και πλήρη διασωστική κάλυψη σε κοντινή απόσταση  και να μην διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες.Ακούγεται πολύ δύσκολο … και είναι, όχι όμως όταν υπάρχει γνώση εμπειρία και πάνω απ’ όλα :αγάπη και σεβασμός σε ότι κάνεις.Οι συνηθισμένες αναβάσεις  του συλλόγου είναι από  + 1500μ και διάρκειας  4-5ωρών!
Τελικός απολογισμός :όλα τέλεια, με μία καταπληκτική ηλιόλουστη μέρα ,σε ένα μοναδικό βουνό, με πολύ ωραία παρέα και ανυπομονησία για την επόμενη πορεία! Εσείς ακόμα το σκέφτεστε ?
                     ΕΦΟΡΟΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ Σ.Ε.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΗΛΙΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: