Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Άφησε πίσω του Μέσι και Φέτελ!

Ο 24χρονος Σέρβος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη τένις αντρών και πλέον κατέχει και τον τίτλο της καλύτερης αθλητικής προσωπικότητας για το 2011, διάκριση που του απένειμε το BBC.
Το βραβείο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι επιλέχτηκε ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές του πλανήτη και μάλιστα από πολλά σπορ, όπως τον Αργεντινό άσσο του ποδοσφαίρου και παίκτη της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, αλλά και τον Γερμανό πιλότο παγκόσμιο πρωταθλητή της Φόρμουλα 1 για το 2011, Σεμπάστιαν Φέτελ.
Το βραβείο αυτό του απονεμήθηκε στην χθεσινή (22/12) τελετή των βραβείων του BBC και ο Σέρβος τενίστας μόλις ενημερώθηκε γι’ αυτό δήλωσε σε ηχογραφημένη συνέντευξη: «Ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό το υπέροχο βραβείο. Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και είναι μεγάλη τιμή για’ μένα, που μπήκα στη λίστα των μεγάλων πρωταθλητών που έχουν κερδίσει αυτό το βραβείο.
Πηγαίνοντας πίσω στο 2011, ήταν η καλύτερη χρονιά της καριέρας μου, με τρία κερδισμένα Γκραν Σλαμ και ποιος ξέρει, την νέα χρονιά στόχος μου να κατακτήσω και τα 4».
Ο 24χρονος Σέρβος πρωταθλητής σημείωσε μέσα στο 2011 το εντυπωσιακό ρεκόρ 70-6 στα παιχνίδια που έδωσε, συμπεριλαμβανομένου και τις 41 συνεχόμενες νίκες που έκανε ξεκινώντας αυτό το αξιοζήλευτο σερί και παράλληλα «εκτόπισε» από την κορυφή τον Ραφαέλ Ναδάλ.
Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον τίτλο του Australian Open, του Γουίμπλετον, του US Open και εφτά ακόμα τουρνουά.Κοιτώντας τους προκατόχους του βραβείου αυτού που του απένειμε το BBC, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική διάκριση είναι αυτή για έναν αθλητή. Για τον νικητή του BBC overseas sports personality of the year 2011, αποφάσισαν αθλητικοί συντάκτες από εθνικά Βρετανικά και περιφερειακά περιοδικά και εφημερίδες.
Ο Σέρβος πρόσφατα τέθηκε υποψήφιος και για το βραβείο Laureus World Sportsman of the Year, η απονομή των οποίων θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο.
το πρώτο βραβείο BBC overseas sports personality of the year δόθηκε το 1960. O πρώτος τενίστας που τιμήθηκε ήταν ο Rod Laver, το 1969 , έπειτα ο Arthur Ashe (1975), ο Bjorn Borg (1979), ο Jimmy Connors (1982), ο Boris Becker (1985), ο Andre Agassi (1992), ο Goran Ivanisevic (2001), ο Roger Federer (2004, 2006-07) and ο Rafael Nadal (2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια: