Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής

Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Κυριακής στα δυτικά και τη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα.Σταδιακή επικράτηση θυελλωδών ΝΔ ανέμων.
Σήμερα Σάββατο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις ηπειρωτικές περιοχές, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς στη δυτική Κρήτη.Καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια και κυρίως τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο.Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ 7 με 8 και στα πελάγη 9 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα δυτικά σε Δ-ΒΔ 6 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά-βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.
Την Κυριακή στην ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ανατολικό Αιγαίο καταιγίδες.Στη δυτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς αρχικά βροχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.Τη νύχτα προς τη Δευτέρα τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.Στη βόρεια Ελλάδα αργότερα θα επικρατήσουν Α-ΒΑ άνεμοι έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.
Τη Δευτέρα στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως των δυτικών και βόρειων περιοχών.Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως από το βράδυ.Οι άνεμοι θα πνέουν: στα βόρεια ΒΑ έως ΝΑ 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά ΝΑ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε Δ-ΒΔ και στα υπόλοιπα ΝΔ έως ΝΑ 6 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο και χιόνια στα ορεινά.Στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη δυτική Μακεδονία τα χιόνια είναι πολύ πιθανό να κατέβουν και σε περιοχές με υψόμετρο περί τα 600 μέτρα.Πάντως, στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού.Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά Δ-ΒΔ 5 με 7 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: