Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Καταδίκη...Ελλάδας για το βέτο σε Σκόπια

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έκανε δεκτή την προσφυγή των Σκοπίων κατά... της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.
Ωραία, μας βάζει χέρι το ΔΔΧ επειδή αντιδράσαμε στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ προτού λυθεί το θέμα του ονόματος. Ε και; Δεν εξέτασε το ΔΔΧ το θέμα της ονομασίας και ούτε θα μπορούσε να το κάνει.Απλά λέει οτι δεν μπορούμε να τους βάζουμε εμπόδια οσο κάνουν αιτήσεις ως ΠΓΔΜ αλλά και αυτό δεν είναι δεσμευτικό... Κλάιν μάιν λέω εγώ.
Να ξυπνήσουν οι Έλληνες κυβερνώντες και να τους πάμε και εμείς στη Χάγη για τα εκπαιδευτικά τους βιβλία τα οποία δημιουργούν αλλυτρωτικές τάσεις που παραβιάζουν την ενδιάμεση συμφωνία (την  έχουν κανει κουρελόχαρτο οι Σκοπιανοί και τώρα ζητάνε και τα ρέστα).Οι όποιες αποφάσεις του ΔΔΧ ειναι φιλολογικού επιπέδου και μόνο.Δεν αλλάξε τίποτα επι της ουσίας.
Εμείς αυτό που πρέπει να καταστήσουμε σαφές είναι οτι οσο κλέβουν την ιστορία μας ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΒΕΤΟ.Το δικαίωμα του ΒΕΤΟ δεν μας το δίνει η ενδιάμεση συμφωνία αλλά τα καταστατικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. 
(Em Soum)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: