Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

H NASA ξεμένει από αστροναύτες!

Όπως αναφέρει έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας των Η.Π.Α., η NASA δεν θα μπορεί στο εγγύς μέλλον να στελεχώσει τις αποστολές της στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, γιατί ολοένα και περισσότεροι αστροναύτες παίρνουν σύνταξη ή παραιτούνται!
Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναστολή του προγράμματος διαστημικών λεωφορείων (το περασμένο καλοκαίρι), το σώμα των αστροναυτών παρουσιάζει τάσεις συρρίκνωσης, αφού ολοένα και περισσότεροι αστροναύτες βγαίνουν στη σύνταξη ή παραιτούνται.
Η NASA, λοιπόν, καλείται να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες εκπαιδεύσεις και προσλήψεις για να μην... ξεμείνει. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους.
Το 1999, ήτοι δώδεκα χρόνια πριν, η NASA είχε στη διάθεσή της 150 αστροναύτες, ενώ σήμερα διαθέτει λιγότερους από τους μισούς, μόλις 61! Βασική αιτία της συγκεκριμένης μείωσης θεωρείται η απόσυρση του στόλου των διαστημικών λεωφορείων.
Η έκθεση συνεχίζει τα "καρφιά" της προς τη NASΑ επισημαίνοντας ότι "η εταιρία δεν θα μπορεί να αντικαταστήσει κάποιο μέλος πληρώματος, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική επένδυση στις διαστημικές πτήσεις, εφόσον το υπάρχον πλάνο για το μέγεθος του σώματος αστροναυτών δεν έχει την ευελιξία να αντεπεξέλθει σε δοκιμασίες εμπορικού ή ερευνητικού τύπου καθώς και στην ανάπτυξη νέων αποστολών».
Αν οι εκτιμήσεις της έκθεσης βγουν αληθινές και η NASΑ δεν στείλει πλήρωμα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, τότε ο Σταθμός αναμένεται να αδειάσει απειλητικά γρήγορα.Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες..ΠΗΓΗ.cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: