Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για να έρθει 6-0!



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία για τα «στημένα».

Η έρευνα προχωράει με γοργούς ρυθμούς και κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερες -πιο σοκαριστικές και ανατριχιαστικές- αποκαλύψεις βγαίνουν στον… αφρό, ταράζοντας συθέμελα το ποδόσφαιρο της χώρας.

O πρόεδρος της Φενέρμπαχτσε, Αζίζ Γιλντιρίμ, φέρεται να έδωσε εντολή στον παλιό, σπουδαίο παίκτη της ομάδας, Τσεμίλ Τουράν, να… σκάσει στους ανθρώπους της Ανκαραγκουτσού 600.000 δολάρια(!), προκειμένου ο μεταξύ τους αγώνας, της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, να λήξει 6-0 υπέρ των «καναρινιών»…

Όπως και συνέβη!

Η -τουρκική κι όχι μόνο- κοινή γνώμη, που όλες αυτές τις μέρες παρακολουθεί με… ανοιχτό το στόμα τις εξελίξεις, σοκαρίστηκε ακόμα περισσότερο σήμερα, καθώς ο 64χρονος Τουράν, που έχει, ήδη, προφυλακιστεί(!), είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Φενέρ και τέταρτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της Τουρκίας!

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα, μετά το παιχνίδι της πρωταθλήτριας(;) με την Ανκαρουγκουτσού, ο Τουράν πήγε στην Άγκυρα μαζί με άλλους δύο, μεταφέροντας τα 600 χιλιάρικα, που δόθηκαν σε ένα μέλος του τεχνικού της τιμ και σ' έναν μασέρ…

Το ματς στο «Σουκρού Σαράτσογλου» είχε λήξει 6-0 (2-0 το ημίχρονο), ενώ ο Βραζιλιάνος, Άλεξ ντε Σόουζα, είχε σημειώσει πέντε τέρματα -τα τρία με πέναλτι!

Σιγά-σιγά, εξάλλου, τα τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να δίνουν στη δημοσιότητα τις παράνομες πράξεις των εμπλεκόμενων ομάδων:

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

1) Έδωσε δύο εκατ. δολάρια στον πρόεδρο της Σίβασπορ, Μεσνούν Οντιακμάζ, πριν το παιχνίδι των δύο ομάδων.
2) Υποσχέθηκε μεταγραφή στον Νιγηριανό γκολκίπερ της Καραμπούκσπορ, Εμάνουελ Εμενίκε, έναντι 9 εκατ. ευρώ με την προϋπόθεση να δεχτεί γκολ. Το ματς στήθηκε επίσης για δύο εκατ. ευρώ.
3) Υποσχέθηκε λεφτά και μεταγραφή στον Σεζέρ Οζτούρκ της Εσκίσεχιρσπορ με αντάλλαγμα… να έχει μειωμένη απόδοση.
4) Πλήρωσε τον προπονητή της Εσκίσεχιρσπορ, Μπουλέντ Καράν, 400 χιλ. λίρες.
5) Έδωσε αμάξι -αξίας 55 χιλ. ευρώ- στον γκολκίπερ της Σίβασπορ, Κορτσάν, για να φάει γκολ.
6) Έδωσε λεφτά στον Γιλμάζ Βουράλ της Κόνιασπορ για να χάσει η ομάδα του 2-0.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

-Ο διευθυντής της ομάδας, Σερντάρ Αντάλι, πριν τον τελικό Κυπέλλου, πήρε τηλέφωνο τον μέσο της Μπουγιουκσεχίρ, Ιμπραϊμ Ακίν, και του έταξε μεταγραφή. Μετά το ματς, ο Ακίν πήρε σαν δώρο αμάξι.

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ
Προσπάθησε να στήσει τον αγώνα με την Καραμπούκσπορ, δίχως, όμως, να το πετύχει.ΠΗΓΗ.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: