Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Σύνδρομο—Pokemon (φωτοευαίσθητη επιληψία)


Στα τέλη του 1997, το 20λεπτο επεισόδιο "Computer Soldier Porygon" της σειράς Pokemon προκάλεσε σε πάνω από 13500 παιδιά κρίσεις φωτοευαίσθητης επιληψίας,και 685 απο αυτά χρειάστηκαν περαιτέρω νοσηλεία.
Επιστημονικές έρευνες ανέφεραν ότι το 10% του κοινού που είδε το επεισόδιο υπέφερε από πονοκεφάλους, παροδική θόλωση και απώλεια της όρασης.Το {σύνδρομο-Pokemon}αποτελεί σύνολο συμπτωμάτων κατά το οποίο κυριαρχούν επιληπτικές κρίσεις, γνωστές και ως επιληπτικοί σπασμοί.
Πήρε το όνομά του από τη γνωστή σειρά παιδικών κινουμένων σχεδίων που παίχτηκε και στην Ελλάδα, τα Pokemons.Μέχρι το 1997 τα περιστατικά της(φωτοευαίσθητης επιληψίας) ήταν ελάχιστα, και δεv χρειάζονταv συνήθως νοσηλεία.
Η (φωτοευαίσθητη επιληψία) είναι μια νόσος που εμφανίζεται πλέον σε 1 στους 4.000 ανθρώπους (0,5-0,8 % των παιδιών ηλικίας 5-13 ετών).. παράγοντες των συμπτωμάτων είναι η εναλλαγή φωτός και σκοταδιού σε πολύ μεγάλες ταχύτητες, η αλλαγή χρωμάτων σε μεγάλες συχνότητες και η γρήγορη εναλλαγή διαφορετικών γεωμετρικών σχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: