Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΙΩΣΗΦ ΖΗΣΙΑΔΗΣ: Ο πρώτος Έλληνας βουλευτής στην Ελβετία

Ένας Ελληνοελβετός βουλευτής ο Ιωσήφ Ζησιάδης- του εργατικού κόμματος-είναι ο έμπνευστης Του αγρο-οικολογικού σχεδίου «Πάτοινος».
Θα οργανώσει σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της Πάτμου, έναν αμπελώνα στον οποίο μέτοχοι θα είναι- με μια κληματαριά ο καθένας – Ελβετοί πολίτες που αγαπούν την Ελλάδα, τη θάλασσα του Αιγαίου και την Πάτμο.Έναντι ενός τιμήματος θα υιοθετήσουν το κλήμα με αντάλλαγμα ένα μπουκάλι κρασί σε κάθε σοδεία με το ονομά τους? Θα έρχονται δε στο νησί , όποτε θέλουν ως τουρίστες, να βλέπουν πως μεγαλώνει η οικολογική … αγρο-επένδυσή τους . Οι πρώτες ρίζες θα φυτευτούν-με τη συμμετοχή των μαθητών του νησιού- στις 28 Μαρτίου στην Πέτρα Πάτμου. .Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνεται η επαναφορά του αμπελώνα, η δημιουργία ελαιοτριβείου και η κατασκευή οινοποιείου που σέβεται τις αρχιτεκτονικές παραδόσεις του νησιού.
Επίσης δημιουργία Σχολής Οίνου η οποία θα απευθύνεται όχι μόνο σε επαγγελματίες οινοπαραγωγούς και εστιάτορες, αλλά και σε κάθε φίλο του καλού κρασιού, που επιθυμεί να ανακαλύψει το χώρο του κρασιού. Τα προσφερόμενα μαθήματα θα συνδυάζουν τη θεωρητική διδασκαλία με την απόλαυση της δοκιμασίας.Ο κ.Ζησιάδης στηρίζει φανατικά την Ελλάδα και υποστηρίζει ότι είναι καθήκον όλων των ομογενών στη δύσκολη αυτή περίοδο να βοηθούν παντοιοτρόπως την πατρίδα τους και όχι να τη θυμούνται μόνο τα καλοκαίρια για τις διακοπές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: