Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Ήχοι ρεμπέτικου τραγουδιού στην όπερα του Σίδνεϊ



Άρωμα Ελλάδας με την παράσταση «Καφέ-Ρεμπέτικα»

Το έργο «Καφέ-Ρεμπέτικα» είναι μία δραματική ιστορία στο περιθώριο των αστικών πόλεων της δεκαετίας του '30, όπου αναπτύχθηκε το ρεμπέτικο τραγούδι.
Η μουσική, το θέατρο και ο χορός ενώνονται επί σκηνής, με κοινό σημείο αναφοράς την υποκουλτούρα που ενυπάρχει στα ρεμπέτικα.
Στο επίκεντρο της ιστορίας βρίσκονται ο Σταύρακας, που τον υποδύεται ο βραβευμένος ηθοποιός Αντώνης Νικαλακόπουλος και η Αρετή που την ενσαρκώνει η Jenny Vuletic. Καθώς η σχέση τους περνά διάφορα στάδια δοκιμασίας και αντοχής, ο Σταύρακας καλείται να ξεπεράσει την ηθική κρίση αλλά και τους περιορισμούς που υπάρχουν στην ζωή του.
Στο έργο παίζουν ακόμη οι: Lucy Najm, Κατερίνα Κοτσώνη, Στηβ Μουζάκη, Θωμάς Παπαθανασίου και Πήτερ Στεφάνου. Η μουσική αποδίδεται από το συγκρότημα «Rebetiki» με τους Αχιλλέα Γιανγκούλλη, Tony Iliou, Τάκη Δημητρίου και Αργύρη Αργυρόπουλο.
Η σκηνοθεσία ανήκει στον Stephen Lloyd Helper, ο οποίος έχει συγγράψει το έργο μαζί με τον Θωμά Παπαθανασίου, ενώ συνέδραμαν και τα στελέχη τους συγκροτήματος «Rebetiki». Ο φωτισμός και τα σκηνικά γίνονται από ομάδα με επικεφαλής τον βραβευμένο με διάκριση «Tony Award» Nigel Levings. Η παράσταση είναι στα αγγλικά, ενώ τα τραγούδια είναι στα ελληνικά, και συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους.
Το έργο θα ανεβεί από τις 5 έως τις 8 Μαΐου 2011 στο Όπερα Χάουζ                                             ΠΗΓΗ.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: